λογισμικό ανοικτού κώδικα

Drupal 8 Release Candidate 1

8 Οκτ 2015

Πηγή

Σήμερα τα ξημερώματα βγήκε η έκδοση Drupal 8 RC1! Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου Drupal 8, καθώς επιτρέπει τη χρήση του Drupal 8 σε μια σειρά από projects.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή προτείνεται τη χρήση του Drupal 8 στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Καινούρια site που δεν απαιτούν πολλά extra modules.
  • Site που χρειάζονται τη νέα λειτουργικότητα του Drupal 8.
  • Project που θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν.
  • Site για τα οποία οι νέες λειτουργίες του Drupal 8 υπερσκελίζουν την προσπάθεια και το κόστος από την μη ύπαρξη αρκετών module για το Drupal 8.

Drupal 8 Release Candidate 1

Κυκλοφόρησε το GNOME 3.18

25 Σεπ 2015

Πηγή

Το «Έργο GNOME» ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση GNOME 3.18! Η νέα έκδοση έχει ονομαστεί «Γκέτεμποργκ» ως αναγνώριση της οργανωτικής ομάδας του φετινού συνεδρίου GUADEC. Το GUADEC είναι το ετήσιο συνέδριο του GNOME, και πραγματοποιείται χάρη στην σκληρή δουλειά των τοπικών εθελοντών. Το 2015 ήταν η χρονιά της Σουηδίας να το φιλοξενήσει, στο όμορφο Γκέτεμποργκ όπου και πραγματοποιήθηκε.

Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ επιλέγει το ανοικτό λογισμικό Κoha

10 Σεπ 2015

Πηγή

βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες την πλήρη μετάβαση της στο βραβευμένο ανοιχτού κώδικα λογισμικού διαχείρισης βιβλιοθηκών Koha και ζητάει την ψήφο σαςγια να διοργανώσει στην Θεσσαλονίκη το επόμενο Kohacon.

Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ επιλέγει το ανοικτό λογισμικό Κoha

Το Koha είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα. Αναπτύχθηκε αρχικά από την Katipo Communications Ltd.στη Νέα Ζηλανδία και συντηρείται απο εκατοντάδες προγραμματιστές από όλο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας της κοινότητας http://koha-community.org/  (Και στην Ελλάδα από την ελληνική κοινότητα του Koha στο https://kohaprojectgr.wordpress.com/ ) . Σήμερα το Koha θεωρείται το πιο προηγμένο ILS (Integrated Library System) ανοικτού κώδικα στην αγορά και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες βιοβλιοθήκες σε όλον τον κόσμο

3 Χρόνια η πόλη του Μονάχου τρέχει αποκλειστικά Linux: Ένας απολογισμός

28 Αυγ 2015

Πηγή

Η πόλη του Μονάχου ολοκλήρωσε πριν από περίπου 3 χρόνια την μετάβαση στο Limux (μια τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu Linux) και ο Jan-Marek Glogowski, προγραμματιστής στην υπηρεσία πληροφορικής της πόλης του Μονάχου, έκανε έναν απολογισμό αυτής της μετάβασης στην πρόσφατη Debconf.

3 Χρόνια η πόλη του Μονάχου τρέχει αποκλειστικά Linux: Ένας απολογισμός

H μετάβαση σε ανοικτό λογισμικό για την πόλη του Μονάχου είχε ξεκινήσει ήδη από 2007όπου είχε γίνει η μετάβαση σε Openoffice.org σε όλους τους σταθμούς εργασίας του Δήμου, αλλά στα τέλη του 2012 ολοκληρώθηκε η πλήρη μετάβαση των 15.000 περίπου χρηστών σε Linux.

Σύμφωνα με τον Glogowski η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με την μετάβαση, ενώ η πόλη του Μονάχου εξοικονόμησε πάνω από €10εκατομμύρια ευρώ. “Οι περισσότεροι χρήστες δεν συνειδητοποίησαν ότι έχουν Linux και δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα,” δήλωσε ο Jan-Marek Glogowski,. “απλά τους ενδιέφερε ότι κάνανε την δουλειά τους χωρίς προβλήματα”.

Commons Fest 2015

7 Μάιος 2015

Commons Fest 2015, ένα φεστιβάλ για τα Κοινά Αγαθά (15-17 Μαΐου)

Χτίζοντας πάνω σε κοινές αξίες, παράγοντας κοινούς πόρους: 15 – 17 Μαΐου 2015 στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 στο Θησείο.

Commons Fest 2015 

Τι είναι το Linux; Πως ξεκίνησε; Τι είναι η "διανομή"; Και τι είναι η GPL;

24 Οκτ 2014

Πηγή

Ουσιαστικά το Linux είναι ένας "πυρήνας λειτουργικού συστήματος" που δημιούργησε ο Φινλανδός Linus Torvalds το 1991.

Kubuntu 14.10

24 Οκτ 2014

Το Kubuntu 14.10 είναι διαθέσιμο για την αναβάθμιση ή την εγκατάσταση.

Έρχεται σε δύο γεύσεις, η σταθερή Plasma 4 τρέχει το desktop που γνωρίζουμε από προηγούμενες εκδόσεις, και ένα τεχνολογική προεπισκόπηση της επόμενης γενιάς Plasma 5 για τις πρώτες εφαρμογές.

Kubuntu

Kubuntu 14.10

Τορίνο: Γίνεται η πρώτη Ιταλική Open Source πόλη

8 Σεπ 2014

Πηγή

Οι τοπικές αρχές του Τορίνο αποφάσισαν να στραφούν σε open source και να απορρίψουν όλα τα προϊόντα της Microsoft, εξοικονομώντας χρήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να απαλλαγεί ο Δήμος απο τα κόστη του κλειστού λογισμικού, κάνοντας το Τορίνο μια από τις πρώτες ιταλικές Open Source πόλεις, καθώς και να εξοικονομήσει € 6.000.000. Έξι εκατομμύρια ευρώ!

Τορίνο: Γίνεται η πρώτη Ιταλική Open Source πόλη

Σύμφωνα με τη republica.it, 8300 υπολογιστές του Δήμου σε 1η φάση θα χρησιμοποιούν το Ubuntu, το πρόγραμμα περιήγησης στο web Mozilla Firefox και το Open Office.

Νέα έκδοση 4.3 του LibreOffice

31 Ιουλ 2014

Πηγή

Σήμερα ανακοινώθηκε από το The Document Foundation η νέα έκδοση 4.3 της σουίτας γραφείου LibreOffice, με πολυαναμενόμενη νέα λειτουργικότητα.

Libre Office

Το νέο LibreOffice υποστηρίζει πλέον και ‘τερατώδεις’ παραγράφους, οι οποίες υπερβαίνουν τους 65.000 χαρακτήρες!

Συνοπτικά:

Σελίδες