linux

Kubuntu 15.10

29 Οκτ 2015

Το Kubuntu 15.10 είναι διαθέσιμο για αναβάθμιση ή εγκατάσταση.

Λήψη Kubuntu 15.10

Αναβάθμιση από 15.04

Λήψη μιας εικόνας δίσκου

To Για να αναβαθμίσετε το Kubuntu 15.10 εκτελέστε το Muon Διαχειριστή Ενημερώσεων και ενημερώστε το τρέχων σύστημα σας, έπειτα κάντε κλικ πατήστε στην Αναβάθμιση.

Πλήρης οδηγίες για αναβάθμιση από το 15.04.

Λήψη μιας εκκινήσιμης εικόνας δίσκου image το οποίο βάλτε το σε ένα USB ή DVD.

 

Τι είναι το Linux; Πως ξεκίνησε; Τι είναι η "διανομή"; Και τι είναι η GPL;

24 Οκτ 2014

Πηγή

Ουσιαστικά το Linux είναι ένας "πυρήνας λειτουργικού συστήματος" που δημιούργησε ο Φινλανδός Linus Torvalds το 1991.

Πώς να εγκαταστήσετε το Google Web Designer σε unix

2 Μάιος 2014

Πηγή

To Google Web Designer, είναι ένα αξιόλογο ειδικευμένο εργαλείο για προγραμματισμό σε HTML5 το οποίο πρόσφατα μεταφέρθηκε και σε Linux. Ενσωματώνει μια σειρά από εργαλεία για προσαρμογή κειμένου (text), 3D αντικείμενων, κινουμένων σχεδίων (animations), δημιουργώντας σε HTML5, CSS3 και Javascript για τους χρήστες, επιτρέποντάς τους να επικεντρωθούν μόνο στο περιεχόμενο. Συν τ’ άλλα μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά baners, διαφημιστικά και πολλά άλλα, για την ιστοσελίδα σας και όχι μόνο.

Εγκατάσταση του Google Web Designer:

Για να το εγκαταστήσετε στο σύστημά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες ανάλογα την διανομή σας. Για ευκολία και συντομία θα το δώσουμε μέσω εντολών τερματικού/κονσόλας:

Οι Γαλλικές δυνάμεις καταστολής υιοθετούν το Ubuntu

6 Οκτ 2013

Πηγή

Εδώ ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια αξιοπρόσεκτη ιδιαιτερότητα, καθώς έχουμε και την άλλη πλευρά χρήσης που δίνουν οι θεμελιώδεις ελευθερίες του Ελεύθερου Λογισμικού και μάλιστα την πρώτη απ’ όλες:

Η ελευθερία του χρήστη να εκτελέσει το πρόγραμμα για οποιοδήποτε σκοπό επιθυμεί.

Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε χρήση του για στρατιωτικούς μα και για άλλους σκοπούς οι οποίοι αντιβαίνουν τα όσα νομίζαμε, όμως αυτή είναι η πραγματικότητα.

Οι Γαλλικές δυνάμεις καταστολής υιοθετούν το UbuntuΟι ειδήσεις για ολόκληρους μηχανισμούς του δημοσίου τομέα, ή του ευρύτερου σε παγκόσμια κλίμακα που πλέον κάνουν πέρασμα το Linux και το Ανοιχτό/Ελεύθερο Λογισμικό, κατά κύριο λόγο έχει να κάνει με θέμα Εθνικής Κυριαρχίας και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι κρατούντες (αδιάφορο για εμάς).

Εμπορική υποστήριξη για το Kubuntu

3 Σεπ 2013

Πηγή

Το Kubuntu ανακοίνωσε ότι θα παρέχεται εμπορική υποστήριξη της διανομής σε όσες εταιρείες το θέλουν και είναι πρόθυμες να πληρώσουν κατιτίς.

 

Την υποστήριξη θα παρέχει η εταιρεία WithSupport, από την Αγγλία, η οποία θα υποστηρίζει τους πελάτες μέσω τηλεφώνου, email, Skype ή άλλη μέθοδο που θα επιλέξουν οι τελευταίοι.

Οι τιμές είναι κάπως τσουχτερές. Ξεκινούν από 95 ευρώ για μία ώρα. Υπάρχει π.χ. πακέτο για 8 ώρες υποστήριξης με τιμή 590 ευρώ.

Στην ιστοσελίδα του site μιλούν για "full time kubuntu experts" που είναι έτοιμοι να φτιάξουν ή να υλοποιήσουν οτιδήποτε είτε στο desktop είτε στο server κομμάτι.

Η Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας κάνει τη μετάβαση σε Linux

30 Μάιος 2013

Πηγή

Η ισπανική περιφέρεια της Εξτρεμαδούρας ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει λογισμικό ανοικτού κώδικα σε 40.000 υπολογιστές της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης μιας custom Linux διανομής με την ονομασία Sysgobex.
 
Η Εξτρεμαδούρα της Ισπανίας κάνει τη μετάβαση σε Linux