τεχνολογία

Το Football Manager 2017 στο πιάτο σας

19 Οκτ 2016

Πηγή

Ειδικός ή μη δεν έχει καμία σημασία. Ο Αντώνης Τσακαλέας, ένας από τους καλύτερους του είδους, σε μυεί στο μαγικό κόσμο του Football Manager 2017 και μεταφέρει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να γίνεις ένας από τους καλύτερους προπονητές του κόσμου!

 

Το Football Manager 2017 βρίσκεται προ των πυλών. Στις 4/11 ο νέος τίτλος του μοναδικού παιχνιδιού προπονητικής προσομοίωσης θα τεθεί προς ενεργοποίηση, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει η προπώλησή του. Για ακόμη μια χρονιά, η εταιρία αποφάσισε να δώσει στη beta έκδοση του παιχνιδιού σε όσους το προαγοράσουν, κάτι που σημαίνει πως η ανεπίσημη αυλαία αναμένεται ν' ανοίξει μέσα στην εβδομάδα.

Η Sports Interactive έδωσε στη δημοσιότητα ένα video διάρκειας 32 λεπτών, στο οποίο παρουσιάζονται αρκετές από τις προσθήκες που έχουν γίνει στον εφετινό τίτλο. Ένα video γυρισμένο στο γήπεδο της Watford, με την SI να συνεργάζεται με την Αγγλική ομάδα, της οποίας είναι χορηγός.

Εφέτος δεν φαίνεται να υπάρχει ένα "σημείο αναφοράς" σχετικά με τις αλλαγές και τις βελτιώσεις που έχουν γίνει. Η εταιρία έδωσε και πάλι βάση στις λεπτομέρειες, αρκετές από τις οποίες μπορούν να κάνουν την διαφορά σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς. Κάθε χρόνο, τα δυο βασικά θέματα συζήτησης έχουν να κάνουν με την απεικόνιση των αγώνων και τις μεταγραφές.

O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή

17 Φεβ 2016

Πηγή

H μετεμψύχωση του βρετανικού ρετρό υπολογιστή 'ξετρελαίνει' το Indiegogo

O ΖΧ Spectrum επιστρέφει ως φορητή παιχνιδομηχανή

Η εταιρεία που επανέφερε στο προσκήνιο, πέρυσι, τον πρωτοποριακό για την εποχή του, θρυλικό υπολογιστή Sinclair ΖΧ Spectrum επανέρχεται φέτος με μια ακόμα μετεμψύχωσή του, ως φορητή παιχνιδομήχανή, και μάλιστα με τις ευλογίες του εφευρέτη του αυθεντικού Spectrum, του βρετανού Sir Clive Sinclair.

Ο αυθεντικός ZX Spectrum που κυκλοφόρησε το 1982

Ο αυθεντικός ZX Spectrum που κυκλοφόρησε το 1982

Το νέο κονσόλα της Retro Computers, φέρει την ονομασία, Sinclair ZX Spectrum Vega+ και μόλις έκανε την εμφάνισή της στο Indiegogo, αναζητώντας μέσω crowdfunding, χρηματοδότηση ύψους 100.000 Λιρών, μέσα στον επόμενο μήνα, έχοντας ήδη καταφέρει να συγκεντρώσει το 44% του στόχου της, ήτοι 44.000 λίρες. Ρυθμός που δείχνει ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό στόχο.

Drupal 8 Release Candidate 1

8 Οκτ 2015

Πηγή

Σήμερα τα ξημερώματα βγήκε η έκδοση Drupal 8 RC1! Αυτό είναι ένα κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου Drupal 8, καθώς επιτρέπει τη χρήση του Drupal 8 σε μια σειρά από projects.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή προτείνεται τη χρήση του Drupal 8 στις παρακάτω περιπτώσεις:

  • Καινούρια site που δεν απαιτούν πολλά extra modules.
  • Site που χρειάζονται τη νέα λειτουργικότητα του Drupal 8.
  • Project που θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν.
  • Site για τα οποία οι νέες λειτουργίες του Drupal 8 υπερσκελίζουν την προσπάθεια και το κόστος από την μη ύπαρξη αρκετών module για το Drupal 8.

Drupal 8 Release Candidate 1

Κυκλοφόρησε το GNOME 3.18

25 Σεπ 2015

Πηγή

Το «Έργο GNOME» ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση GNOME 3.18! Η νέα έκδοση έχει ονομαστεί «Γκέτεμποργκ» ως αναγνώριση της οργανωτικής ομάδας του φετινού συνεδρίου GUADEC. Το GUADEC είναι το ετήσιο συνέδριο του GNOME, και πραγματοποιείται χάρη στην σκληρή δουλειά των τοπικών εθελοντών. Το 2015 ήταν η χρονιά της Σουηδίας να το φιλοξενήσει, στο όμορφο Γκέτεμποργκ όπου και πραγματοποιήθηκε.

Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ επιλέγει το ανοικτό λογισμικό Κoha

10 Σεπ 2015

Πηγή

βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει αυτές τις ημέρες την πλήρη μετάβαση της στο βραβευμένο ανοιχτού κώδικα λογισμικού διαχείρισης βιβλιοθηκών Koha και ζητάει την ψήφο σαςγια να διοργανώσει στην Θεσσαλονίκη το επόμενο Kohacon.

Η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ επιλέγει το ανοικτό λογισμικό Κoha

Το Koha είναι το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης βιβλιοθηκών ανοιχτού κώδικα. Αναπτύχθηκε αρχικά από την Katipo Communications Ltd.στη Νέα Ζηλανδία και συντηρείται απο εκατοντάδες προγραμματιστές από όλο τον κόσμο μέσω της ιστοσελίδας της κοινότητας http://koha-community.org/  (Και στην Ελλάδα από την ελληνική κοινότητα του Koha στο https://kohaprojectgr.wordpress.com/ ) . Σήμερα το Koha θεωρείται το πιο προηγμένο ILS (Integrated Library System) ανοικτού κώδικα στην αγορά και έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες βιοβλιοθήκες σε όλον τον κόσμο

3 Χρόνια η πόλη του Μονάχου τρέχει αποκλειστικά Linux: Ένας απολογισμός

28 Αυγ 2015

Πηγή

Η πόλη του Μονάχου ολοκλήρωσε πριν από περίπου 3 χρόνια την μετάβαση στο Limux (μια τροποποιημένη έκδοση του Ubuntu Linux) και ο Jan-Marek Glogowski, προγραμματιστής στην υπηρεσία πληροφορικής της πόλης του Μονάχου, έκανε έναν απολογισμό αυτής της μετάβασης στην πρόσφατη Debconf.

3 Χρόνια η πόλη του Μονάχου τρέχει αποκλειστικά Linux: Ένας απολογισμός

H μετάβαση σε ανοικτό λογισμικό για την πόλη του Μονάχου είχε ξεκινήσει ήδη από 2007όπου είχε γίνει η μετάβαση σε Openoffice.org σε όλους τους σταθμούς εργασίας του Δήμου, αλλά στα τέλη του 2012 ολοκληρώθηκε η πλήρη μετάβαση των 15.000 περίπου χρηστών σε Linux.

Σύμφωνα με τον Glogowski η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με την μετάβαση, ενώ η πόλη του Μονάχου εξοικονόμησε πάνω από €10εκατομμύρια ευρώ. “Οι περισσότεροι χρήστες δεν συνειδητοποίησαν ότι έχουν Linux και δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα,” δήλωσε ο Jan-Marek Glogowski,. “απλά τους ενδιέφερε ότι κάνανε την δουλειά τους χωρίς προβλήματα”.

Commons Fest 2015

7 Μάιος 2015

Commons Fest 2015, ένα φεστιβάλ για τα Κοινά Αγαθά (15-17 Μαΐου)

Χτίζοντας πάνω σε κοινές αξίες, παράγοντας κοινούς πόρους: 15 – 17 Μαΐου 2015 στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134 στο Θησείο.

Commons Fest 2015 

Παίξτε 2.400 αξέχαστους τίτλους MS-DOS στον browser σας

7 Ιαν 2015

Πηγή

Παίξτε 2.400 αξέχαστους τίτλους MS-DOS στον browser σας

Έχοντας φτάσει πλέον στο σημείο που οι browsers γίνονται ολόκληρες πλατφόρμες ή και λειτουργικά συστήματα, μπορούμε πλέον να κάνουμε πράγματα που κάποτε φαινόντουσαν αδιανόητα.
Ένα από αυτό είναι και το gaming που έτσι κι' αλλιώς μεταφέρεται πια στο cloud και μια ενδιαφέρουσα πτυχή αυτού είναι η δυνατότητα να απολαύσουμε τίτλους παιχνιδιών που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο του gaming και με αρκετά από αυτά να είναι συναρπαστικά, ακόμα και τώρα. Αυτό κυρίως οφείλεται στην απελευθέρωση των emulators και στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στους browsers.

Η Αυστραλία υλοποιεί τους Κυβερνητικούς δικτυακούς της τόπους με Drupal CMS.

1 Δεκ 2014

Πηγή

Η Αυστραλία υλοποιεί τους Κυβερνητικούς δικτυακούς της τόπους με Drupal CMS.Η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίαςακολουθεί το παράδειγμα του Λευκού Οίκου και υλοποιεί τους  κυβερνητικούς δικτυακούς τόπους με Drupal CMS, μείωνοντας στο μισό το κόστος της κεντρικής ιστοσελίδας Australia.gov.au στρεφόμενη προς ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που βρίσκεται στο cloud.

Η beta εκδοχή του Australia.gov.au που δημιουργήθηκε με τη πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Drupal βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με το υπουργείο Οικονομικών και την Αυστραλιανή Αρχή Αντι-ντόπινγκ να ακολουθούν σύντομα.

Υλοποιημένο σε συνεργασία με την εταιρία λογισμικού Acquia, το agovCMS, είναι το μελλοντικό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου των κυβερνητικών ιστοσελίδων. Θα είναι διαθέσιμο στα  υπουργεία και στις υπηρεσίες έναντι μικρού τιμήματος που θα καταβάλλεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι ιστοσελίδες κατόπιν, θα φιλοξενούνται στους servers της Amazon, ή στο cloud.

Ο CTO της κυβέρνησης, John Sheridan,  επιβεβαίωσε ότι μπορούν να μετακινθούν άμεσα 450 ιστοσελίδες της Κυβέρνησης στο Drupal CMS.

Σελίδες